آیا از به دنبال بهترین روش و اصول دم کردن چای سیاه هستید تا بهترین و خوش طعمترین حالت آن را بنوشید؟ در این مقاله ترفندها و روشهایی را برای دم کردن چای به شما آموزش میدهیم تا بتوانید چای سیاه را با طعم خوبی دم کنید و بنوشید و روز خود را با بهترین نوشیدنی آغاز کنید.
اگر به شما بگوییم آمریکاییها سالانه حدود ۳.۸ میلیارد گالن چای مینوشند، باورتان میشود؟ و ۸۴ درصد از تمام آن چای مصرفی چای سیاه است. با این حال، جالب است که انجمن چای توضیح میدهد که ۷۵ تا ۸۰ درصد از مصرف چای آمریکایی را چای سرد تشکیل میدهد. چای سرد؟ این بدان معناست که تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد از مصرف کنندگان چای سیاه آن را به صورت گرم مصرف میکنند که روش مورد علاقه ما ایرانیها برای نوشیدن چای است.
اصول دم کردن چای سیاه
دم کردن چای سیاه به نظر کار آسانی دیده میشود. اما در حقیقت بسیاری از مردم نمیدانند چگونه یک فنجان چای سیاه را به درستی دم کنند. در تهیه یک فنجان چای سیاه، جزئیات بسیار مهم هستند. در ادامه همراه ما باشید تا به شما بگوییم چطور باید یک فنجان چای سیاه خوش عطر و طعم داشته باشید.
مراحل صحیح دم کردن چای سیاه
برای دم کردن اصولی و استاندارد چای سیاه باید مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید تا یک چایی بسیار خوش طعم اصیل ایرانی را بچشید!
مرحله ۲: آب تصفیه شده را در قوری چای بریزید
ماده اول در دم کردن چای، آب است. بنابراین منطقی است که طعم آب بر طعم چای تأثیر میگذارد.
باور نمیکنید؟ کافیست یک جرعه از آب لوله کشی خود و یک جرعه از آب تصفیه شده بنوشید. اغلب، تفاوت بین آنها قابل توجه است. برای همین است که میگویم، چه چای درست کنید چه قهوه، آب پرتقال یا لیموناد، از آب تصفیه شده استفاده کنید.
مرحله ۳: آب را با چای ساز یا کتری به جوش آورید
آیا میدانستید انواع چای مانند: سیاه، سبز و سفید در دماهای مختلف به درستی دم میشوند؟ به عنوان مثال، چای سبز هرگز نباید در آب جوش دم شود، زیرا برگهای ظریف چای سبز را میپزد.
اما تمرکز این پست بر این است که بهترین روش دم کردن چای سیاه چگونه است. برای دم کردن چای سیاه دمای آب واقعا مهم است. اگر آب سرد باشد، طعمهای چای اصلا استخراج نمیشوند و چای دم نمیشود. چای سیاه بیشتر از چای سبز فرآوری میشود و بنابراین برای استخراج تمام طعم و مولکولهای کافئین به آب تقریباً در حال جوش نیاز دارد. وقتی آب به جوش آمد منتظر باشید تا غل زدن آب متوقف شود. سپس زمان دم کردن چای است.
مرحله ۴: فنجان یا لیوان چای و قوری را از قبل گرم کنید
پیشتر گرم کردن فنجان و قوری یک مرحله مهم است که اغلب نادیده گرفته میشود یا به دلیل تنبلی از آن صرف نظر میشود. اما گرم کردن لیوان یا قوری آسان است و تأثیر زیادی روی طعم آن دارد. برای اینکار به سادگی، در هر ظرفی که قصد دم کردن چای را دارید، کمی آب داغ بریزید و بگذارید چند ثانیه بماند.
یک آزمایش سریع برای دانستن اینکه چه زمانی فنجان گرم شده است، این است که دستانتان را دور لیوان یا قوری حلقه کنید و ببینید آنقدر داغ هست که نتوانید آن را لمس کنید. اکنون یک فنجان یا قوری داغ دارید که برای دم کردن چای آماده است. آب را بیرون بریزید.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا زحمت بکشید؟ به یاد دارید که چگونه گفتم دمای دم کردن آب برای استخراج طعم و مزه چای بسیار مهم است؟ خوب اگر آب گرم را در یک لیوان سرد بریزید، دمای آب بلافاصله کاهش مییابد. پیش گرم کردن لیوان یا قوری از این وضعیت جلوگیری میکند.
البته اگر با همان قوری که برای دم کردن چای استفاده میکنید، آب را روی اجاق بجوشانید، دیگر نیازی به گرم کردن آن نیست.
مرحله ۵: چای را داخل لیوان یا قوری بریزید و آب داغ را به آن اضافه کنید
حالا نوبت دم کردن چای سیاه است. اما، چقدر؟ یک قانون کلی خوب برای چای این است که در برای هر فنجان چای یک قاشق چای خوری چای سیاه بریزید. البته میزان ریختن چای کاملا سلیقهای است و ریختن چای زیاد برای کسانی که چای با طعم قوی و پر رنگ دوست دارند مناسب است.
مرحله ۶: در حالی که چای در حال دم کشیدن است، شیرین کننده هایی مانند نبات یا شکر خام را به آن اضافه کنید.
یکی از روشهای مورد علاقه من برای نوشیدن چای سیاه افزودن کمی نبات است. اگرچه اخیراً چای بدون قند مینوشم (سعی میکنم سالمتر باشم).
بنابراین، اگر چای سیاه خود را شیرین میکنید، تا زمانی که چای در حال دم کشیدن است، شکر یا نبات اضافه کنید. آب داغ آن را به خوبی حل می کند.
مرحله ۷: کیسه های چای یا برگ های چای را بعد از دم کشیدن بیرون بیاورید.
اگر بخواهم چیزی را انتخاب کنم که بیشتر بر طعم یک فنجان چای سیاه دم کرده داغ تأثیر میگذارد، دست پایین میتوانم بگویم مدت زمان دم کردن چای سیاه است.در حالی که دم کردن چای بسیار ساده به نظر میرسد، وقتی چای در آب قرار میگیرد، اتفاقات زیادی میافتد. اساساً آب داغ فرآیند استخراج مولکولها از برگهای چای و انتقال آنها به آب را آغاز میکند.
برای مثال، وقتی چای و آب داغ به هم میرسند، ابتدا عطر و طعم ایجاد میشود. پس از چند دقیقه کافئین استخراج میشود. تانن ها، مادهای که سبب تلخ شدن چای میشود در آخرین مرحله استخراج میشوند.
بنابراین زمان واقعاً مهم است. اگر یک کیسه چای سیاه را به سرعت داخل و خارج کنید، به ندرت طعم یا کافئینی وجود خواهد داشت. اگر چای سیاه را به مدت طولانی باقی بگذارید، تانن های تلخ طعم خوب را از بین میبرند. بنابراین وقتی صحبت از مدت زمان دم کردن چای سیاه میشود، باید حداقل ۳ دقیقه آن را برای طعم و کافئین دم کنید، اما این مدت زمان نباید از ۵ دقیقه بیشتر شود. اکنون نحوه دم کردن چای سیاه شکسته بهاره و نحوه دم کردن چای سیاه ایرانی را یاد گرفتید. در ادامه عوامل موثر بر طعم چای را نام میبریم.
۵ عامل موثر بر طعم چای سیاه
همیشه برای تهیه چای از آب تصفیه شده استفاده کنید.
آب را تا دمای مناسب برای نوع چای گرم کنید. چای سیاه بیشتر اوقات با آب درحال جوش یا نزدیک به جوشیدن دم میشود.
لیوان یا کتری چای را قبل از استفاده از آن برای دم کردن چای از قبل گرم کنید. این باعث میشود دمای آب دم به اندازه افت نشود.
اطمینان حاصل کنید که از نسبت چای به آب مناسب استفاده کنید. به طور معمول، این حدود ۱ چای کیسه ای یا ۱ قاشق چایخوری چای سیاه در هر فنجان آب است.
چای خود را کم یا زیاد دم نکنید. به طور معمول، چای سیاه ۳-۵ دقیقه خیس میشود. اگر چای پررنگ تری میخواهید، چای بیشتری اضافه کنید. وسوسه نشوید که طولانیتر آن را دم کنید.
اکنون که نحوه صحیح دم کردن چای را یاد گرفتید بهتر است لیست افزودنیهایی که میتوانید به چای اضافه کنید تا طعم بهتر و خاصتری داشته باشید را بررسی کنید. این افزودنیها با چای سازگار هستند و میتوانند ترکیبی عالی به شما بدهند. نسبت به این پیشنهادات ذهنی باز داشته باشید زیرا این مواد شما را شگفت زده خواهند کرد!
اضافه کردن مرکبات به چای
افزودن گریپ فروت، پرتقال، لیموترش یا لیمو در هنگام دم کردن چای سیاه میتواند به عنوان یک شیرین کننده و طعم دهنده طبیعی عمل کند. میتوانید برای اضافه کردن این مرکبات را برش دهید و یا آب آنها را درون فنجان بریزید. اگر پالپ را دوست ندارید، هنگام فشار دادن آب را از صافی رد کنید. لیمو و گریپ فروت قویترین طعم را به چای می دهند. اما پرتقال میتواند طعم ملایمی را به چای اضافه کند.
اضافه کردن توت ها به چای سیاه
ریختن انواع توت (توت سیاه، توت فرنگی، زغال اخته، شیرین، تمشک، توت) در چای ممکن است عجیب به نظر برسد، ریختن مخلوطی از توت فرنگی، زغال اخته و تمشک باعث احساس سیری در نوشیدنی میشود و کمتر گرسنه میشوید. این ترکیب قند بیشتری به چای اضافه میکند و ترکیبی عالی برای بهار و تابستان است.
اضافه کردن دارچین به چای
در طول بعد از ظهرهای سرد پاییزی یا زمستان، دارچین به ایجاد طعمی دلپذیر در چای کمک میکند. دارچین واقعاً میتواند در ایجاد طعم چای گیاهی بینظیر معجزه کند.
اضافه کردن عسل به چای
عسل مادهای است که افراد زیادی از آن در چای خود استفاده میکنند. اما اگر عسل به اندازه کافی برای شما خوش طعم نیست، میتوانید یک قطره لیمو به چای اضافه کنید. این کار سبب متعادل شدن نوشیدنی چای شما میشود.
اضافه کردن نعناع یا نعناع فلفلی به چای
اگر نعناع را بوییده باشید میدانید که بویی قوی دارد. این رایحه و عطر سبب ایجاد طراوت و شادابی در هنگام دم کردن چای سیاه میشود.